Hvorfor skal du skifte til en elektrisk tandbørste

Hvorfor skal du skifte til en elektrisk tandbørste

Hvis du, lige som mange andre danskere, har overvejet at skifte til en elektrisk tandbørste, kan du her læse om de forskellige fordele, der er ved at skifte fra den gode gamle manuelle tandbørste til en el-tandbørste.

Start dagen med frisk mund

Du kender sikkert situationen at være kommet lidt for sent ud af sengen om morgenen. Morgenmaden bliver indtaget i en fart, og tandbørsten når kun lige ind og ud af munden. Men stop lige her, det er nemlig utrolig vigtigt at få børstet tænderne ordenligt mindst 2 gang om dagen, også selvom man har travlt. For hvis du springer over hvor gærdet er lavest, risikerer du at kickstarte dagen med dårlig mundhygiejne som igen kan give dig dårlig ånde. I mange nyere elektriske tandbørster er der indbygget en timer, så du uden problemer altid kan overholde tandlægens anbefaling om minimum to minutters tandbørstning. Med andre ord, så kan en elektriske tandbørste hjælpe dig med en mere overskuelig og struktureret start på dagen.

Undgå tandkødssygdomme med en elektriske tandbørste

Det er videnskabeligt bevist, at brug af en elektriske tandbørster, kan hjælpe dig til at opnå en god mundhygiejne og dermed sænke risikoen for tandkødssygdomme.

elektrisk tandbørste fjerner mere plak på tænderne
Plak på tænderne

Plak og tandsten

Plak er den fedtede, klæbrige og hvidlige belægning, som vi mennesker danner på tænderne. Plak er en af årsagerne til huller i tænderne, tandkøds-betændelse og paradentose (løse tænder). Det er derfor utrolig vigtigt, at du dagligt fjerne plakken fra tænderne, samt renser I mellemrummet mellem dem.

Hvis du ikke får fjernes plakken, kan det gå hen og blive til tandsten. Det sker når der udskilles kalk i plakken fra spyttet i din mund. Tandsten kan være irriterende og skal fjernes hos tandlægen. Du kan dog minimere din tid i tandlægestolen, hvis du skifter din halvsløsede daglige tandbørstning ud med to minutters effektiv børstning med en el-tandbørste.

En el-tandbørste er fantastisk god til at komme ind i alle krogene i munden og fjerne bakterierne. Dermed nedsætter du dannelsen og ophobningen af plak, og undgår at det bliver til tandsten.

Elektrisk tandbørste hjælper mod tandkødsbetændelse
Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse og paradentose

Tandkødsbetændelse og paradentose hører til blandt de mest hyppige sygdomme hos mennesker overhovedet. I undersøgelser har man fundet tandkødsbetændelse hos hele 90 pct. af de 20-årige.

Ofte udvikler tandkødsbetændelsen sig til paradentose helt uden at vi lægger mærke til det. Et sikkert tegn på tandkødsbetændelse er, at tandkødet har trukket sig tilbage fra tænderne, så det ser ud som om tænderne er ”lange”. Paradentose opstår oftest hos personer i 30-40-års alderen, og efter 40-års alderen er paradentose den hyppigste årsag til tandtab. Det er derfor utrolig vigtigt at få behandling for paradentose, for at standse sygdommen, og for at du ikke mister dine tænder med tiden. Paradentose behandles hos tandlægen med en tandrodsrensning, hvor tandsten og bakterier i tandkødslommen fjernes. Hvis du vælger at springe behandlingen af paradentose over, ender det med, at dine tænder falder ud en efter en.

Men bare rolig, hjælpen er lige ved hånden. For med en elektriske tandbørste kan du være med til at forebygge tandkødsbetændelse og paradentose og samtidig beholde dine flotte tænder.

En el-tandbørste er meget dyr?

Ja, prisen er et af de argument som mange tandlæger og tandplejere høre næsten dagligt, når snakken falder på valg af tandbørste. Og prisen er da nok også den eneste ulempe ved den elektriske tandbørste. Men med lidt søgning på Internettet, kan der faktisk være penge at spare på både tandbørsten og nye tandbørstehoveder. Det er nemlig muligt at købe nye børstehoveder til Oral-B el-tandbørster med store rabatter, f.eks. kan du få 4 stk. Børstehoveder til Oral-B el-tandbørster for kun 55 kr.. Det er en besparelse på mellem 50 og 75% i forhold til dem du kan købe i butikkerne.

Så med lidt simpel og hurtig hovedregning, kan du faktisk spare flere tusinde kroner på din tandlægeregning, ved at skifte din gamle manuelle tandbørste ud med en elektrisk tandbørste. På den måde bliver en elektrisk tandbørste altså ikke til en udgift i dit budget, men derimod en klog investering.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)