Hvordan får jeg hvide tænder?

De fleste af os vil allerhelst have et hvidt og smukt smil, og det er også relativt nemt at sørge for. Hvis skaden er sket, og dine tænder er misfarvede, er det faktisk stadig rimelig let at opnå et flot og hvidt smil igen.

Herunder har vi samlet en række gode råd, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du vil fortsætte med at bevare dit hvide smil, eller hvis du vil have den hvide farve tilbage.

God tandhygiejne – Den gode tandhygiejne er naturligvis den allervigtigste ting, du bør sørge for. Det gælder blandt andet en grundig tandbørstning 2 gange dagligt (børst ikke for hårdt, da det kan nedslide tandkødet og emaljen), hyppig brug af tandtråd for at fjerne plak mellem tænderne. Sæt et par minutter af om aftenen og morgenen til disse ting, så du kan sørge for at overholde disse enkle ting.

Tandlægebesøg – Få tjekket dine tænder og tandkød hos tandlægen en gang eller to om året – på den måde er du sikker på, om du gør jobbet ordentligt, eller om det halter lidt med mundhygiejnen.

Undgå syre – Der er rigtig mange mad og drikkevarer, som indeholder masser af syre. Fødevarer med lav pH-værdi skader derfor tænderne, da det ødelægger emaljen. Emaljen kan ikke rekonstrueres, hvis den først er ødelagt, og man bliver derfor nødt til at gå ind og gennemføre en større behandling for at rette bare lidt op på skaden. Undgå derfor for mange syreholdige produkter såsom sure frugter, surt slik, sodavand (også det sukkerfri) samt en række andre syrlige ting.

Dine tænder elsker

Der findes en række produkter, som er direkte gode og gavnlige for dine tænder, og som er med til at gøre dine tænder hvidere.

Nogle af de ting, som du med fordel kan overveje, er blandt andre en god tandbørste samt tandpasta, gulerødder og selleri, æbler og jordbær, og sågar ost skulle ifølge eksperterne hjælpe på at bevare tænderne hvide, da det neutralisere den syre, som ellers ødelægger din tandemalje.

Dine tænder hader

Som modspil til tændernes foretrukne superhelte findes desværre også en række skurke, som tænderne for alt i verden helst vil undgå kontakt med.

Blandt de absolut værste syndere er blandt andre sort te og frugt te, frugtsaft, bær, rødbeder, tomatsovs og bolsjer samt kaffe, tobak og snus og ikke mindst cola og andre sodavand og syrlige fødevarer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)